Pages

Pengumuman....!!! Senvorra si pemalas da start kerja!!

Posted by Syahmi Senvorra | Posted in | Posted on 4:20 AM

Ha...apela susah sangat nak cari kerja ni,, Yela cuti 4 bulan takkan nk lepak kt rumah je.klau seminggu xpe la,,
Meh sini nk bgtau sket...ni dari pengalaman sendiri la..pengalaman kali pertama bkerja ngan orang lain,, biasanya kerja ngan ayah je..so gini, bila mintak keje pastikan korang minat kerja 2,,,jgn disebabkn gaji lumayan je,,klau disebabkn gaji memang xtahan lama la,,xsmpai sbulan da nk tukar keje. 


Tapi bukan 2 yg sbenarnya aku nk crita..aku nk kasitau pngalaman pertama aku kerja,,aku kan budak IT,,biasa r cari keje lam mudah.my je la yg aku tau. Pape hal smua cari dalam tu..,so haritu belek punya belek aku pon jumpa 1 tawaran kerja..,,kt snow wash.. gaji agak mantap dan berjaya menggugat keimanan dan ketabahan aku..ade la dalam RM600. Kiranya da banyak la utk student macam aku ni.. 


First day aku keje...sangat bosan..keje aku macam tunggu kreta masuk jela,,,emmm kdai xlaku sgt pon, info:aku keje skali ngan kwn aku.
Bosannya hnya tuhan yang tahu,, dahla kedai xde pape, ltak la radio ke pape ke..,,,yg ade cuma kaunter ngan krusi je..so aku ngan kawan aku ni terpikir la idea,,kitorg bawak speaker box sndri,,,siap ngan laptop lg.. adoyai truk kne marah ngan bos...,,(taik idum masin tol la) hahahaa

Sminggu aku keje,,bos sruh amek gaji..so amek la..then dia nk bincang. Teka la ape..,bos ckp gini "em ok la,,saya da bukak tadika,,so bos nk kamu yg jga kdai ni,,buat cam kedai sendiri,,pendapatan harian di bahagi 3,, itulah gaji kamu."

gambar hiasan: takde kne mngena ngan cara aku lari pon
Aku balik terus hangin 1 badan...mane xnye,,pendapatan kdai brape je,,pastu bhagi 3,,sket sgt yg dpt...mane janji nk bagi 600 sbulan...??? So esok 2,,aku bpakat ngan kwn aku sorg ni nk ciao dari kedai 2..haha padan muka bos...patut la pkerja2 sblom ni lari... So lpas tu aku menganggur slama 7 hari.. nak tau cite lpas 2 baca entry yg terbaru nanti..

Comments (0)

Post a Comment